WLAN hálózat építés

A WLAN hálózat kialakításának mérést és tervezést követő lépése a hálózati kábelek és végpontok kiépítése a rádiós cellák és megrendelő meglévő vezetékes hálózata között. A hálózat építés része a rádiós cellák, WLAN routerek, controllerek felszerelése és konfigurálása is.

A WLAN hálózat kialakításának mérést és tervezést követő lépése a hálózati kábelek és végpontok kiépítése a rádiós cellák és megrendelő meglévő vezetékes hálózata között. Ez a munkálat sok esetben a megrendelőink saját kivitelezésében készül el, amelynek vitathatatlan előnye, hogy kellő ismerettel rendelkeznek a saját telephelyük vezeték rendszerével kapcsolatban. Ennek ellenére a teljes rendszer hibamentes működésre vállalt jótállás miatt előnyösnek tartjuk saját magunk elvégezni. Ezzel elkerülhetőek a vezetékelési hibából adódó felesleges kiadások és késlekedések a kivitelezésben.

Rádiós cellák és WLAN eszközök telepítése

WLAN elérési pontok és controllerek konfigurálása

A felszerelt és ellenőrzött eszközök konfigurálása során mérnökeink elvégzik a WLAN hálózati elemek és kliensek (pl. mobil adatgyűjtők) paramétereinek beállítását. Az eszközök ilyenkor kapják meg az hálózati IP címeket, konfigurációs beállításokat illetve a hálózatbiztonsági paramétereket. A konfigurálás része az új WLAN hálózat “összekapcsolása” a már meglévő LAN/WLAN hálózattal.

WLAN ellenőrző mérés

A konfigurálást követően ellenőrző méréseket végzünk, amelynek során ellenőrizzük az elvárások szerinti lefedettséget, hálózati paramétereket, átviteli sebességet, jelszinteket valamint elvégezzük a rendszer finomhangolását. A sikeres tesztüzemet követően az eredményeket jegyzőkönyvben rögzítjük. Sikeresnek tekintjük a tesztüzemet, ha a mért eredmények megegyeznek a tervdokumentációban szereplő előzetes elvárásoknak és paramétereknek.

Amennyiben vállalati WLAN hálózat kiépítését tervezi, írjon nekünk e-mailt, vagy keresse WLAN specialista kollégáinkat a kapcsolat menüben található telefonos elérhetőségeken. Mérnök kollégáink segíteni fognak Önnek!