Vonalkódos kereskedelmi rendszer

Vonalkód alapú komplett kereskedelmi rendszer, áruforgalom, raktárkészlet, pénzügyek kezelésével az árubeszerzéstől az értékesítésig. Vonalkódos adatgyűjtővel támogatott raktári és értékesítési folyamatok, közvetlen címkenyomtatás. Az EnterPrice kereskedelmi rendszer kiszolgál több telephelyes vállalkozásokat is, kiskereskedelmi egységek POS támogatásával is. Az EnterPrice rendszer szabványos felületen keresztül interfészelhető külső alkalmazásokkal, úgymint webshop, ERP vagy könyvelési-pénzügyi rendszerek.

Kereskedelmi rendszer elvi felépítése

Az egyre kiélezettebb versenyben csak a korszerű informatikai háttér támogatásával lehet  tartani a lépést a konkurenciával. Valós idejű adatokra van szükség a tervezéshez és a napi feladatok ellátásához. A nyereségesség fenntartása, a vevők megtartása gondos és precíz tervezést és előrelátó kereskedelem politikát kíván. A Vonalkód Centrum Kft által kínált EnterPrice kereskedelmi és ügyviteli alkalmazás a kereskedelem minden szintjén integrált megoldást kínál. A vonalkódos adatgyűjtők, címkenyomtatók, mérlegek, árellenőrzők és egyéb perifériák integrált támogatása alapvető a célok elérésében.

EnterPrice kereskedelmi rendszer – átfogó megoldás

Az EnterPrice rendszer moduláris kiépítésével képes lefedni a teljes kereskedelmi csatornát a disztribúciótól a kiskereskedelmi értékesítésig. A vonalkódos eszközök teljes támogatása mellett egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes együtt működni más rendszerekkel, például ERP rendszerekkel is, így könnyen illeszthető bármilyen informatikai környezetbe. A kiskereskedelmi egységek a legújabb NAV előírásoknak megfelelő on-line POS terminálokkal vagy pénztárgépekkel működhetnek.

EnterPrice kereskedelmi rendszer – több telephely támogatása

Internetes adatátviteli technológiák segítségével több telephelyes, vagy mobil értékesítési feladatok is könnyen támogathatók az EnterPrice segítségével. A hierarchia tetszőlegesen kiépíthető cégközpont – távoli telephelyek, vagy akár telephelyek közötti együttműködéssel.

Gyors, pontos vevőkiszolgálás adatgyűjtővel

EnterPrice kereskedelmi rendszer – testre szabható

Az 1996 óta tartó folyamatos fejlesztések és tapasztalatszerzés során olyan nagyfokú tudást szereztünk, mely az EnterPrice alkalmazásba “sűrítve” hozzáférhetővé válik az ügyfeleink számára is. Hisszük, hogy a rendszer bevezetésével nem csupán egy nyilvántartó szoftvert kapnak ügyfeleink, hanem hozzáférve ehhez a tudásanyaghoz képesek javítani a cégük hatékonyságát, megtartva és javítva a versenyképességüket. Az EnterPrice kereskedelmi rendszer 90%-ban lefedi minden kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás igényeit, azonban egyedi fejlesztéssel testre szabható.

Milyen előnyös változásokat tapasztalhatok a bevezetéssel?

 • Pontosabb bevételezés és számlázás (99,9% pontosság) a vonalkódos adatgyűjtőkkel
 • Gyorsabb készletforgás, nincsenek beragadt tételek és felesleges rendelések
 • Költségek csökkentése a hatékonyság növelésével (kevesebb munkaerő)
 • Optimális készletszint
 • Tervezhető rendelések a forgalmi adatok ismeretében
 • Pontos elszámoltathatóság
 • Gyorsabb információáramlás a telephelyek között

 

Amennyiben bővebb információkat szeretne kapni, keresse szakértő kollégáinkat telefonon, vagy küldjön nekünk e-mailt. Szakértőink segíteni fognak Önnek megvalósítani az Ön vállalkozására szabott vonalkódos kereskedelmi rendszert.

EnterPrice alap funkciói
 • Egyszerű értékesítés, számlázás, rendelés felvétel, vevő kezelés a front-office felületen.
 • Raktári, logisztikai, áruforgalmi és pénzügyi műveletek a back-office felületen.
 • Lekérdezések, analitikák, értékelések a vezetői felületeken.
 • Időszaki akciók, mennyiségi engedmények, vevőkártya kezelés.
 • Partnerekhez rendelt szerződéses árak kezelése.
 • Cikkelemes raktárkészlet vezetés, szavatossági idők nyilvántartása.
 • Szolgáltatások értékesítése.
 • Csomageladások kezelése ( ajándékcsomag, promóciós ajándék, stb. ).
 • Több telephely (üzlet) kezelése, elektronikus adatcsere az üzletek között.
 • Üzletek közötti áru átadás-átvétel kezelése.
 • Szállító partnerek kezelése, szállítói árak rögzítése ( szerződéses árak betartatása).
 • Rendelések összeállítása, minimális készletek vezetése, szállítói kimutatások.
 • Visszáruk kezelése, bizományosi áruk kezelése, bizományosi elszámolások.
 • Export és import számlák kezelése, deviza árfolyam naplózással.
 • Pénztárosok elszámoltatása, kuponos, hitelkártyás fizetések kezelése.
 • Üzletkötők forgalmának vezetése.
 • Forgalmi kimutatások, FIFO vezetése, realizált árrés kimutatások.
 • Vonalkódos adatgyűjtővel támogatott bevételezés, áruforgalmi- és raktári műveletek, leltár.
 • Együttműködés a kiskereskedelmi rendszerrel.
 • Címkenyomtató támogatása ( vonalkódok pótlása, polccímke nyomtatás).
 • Árellenőrző pontok kialakíthatósága.
EnterPrice alap adatgyűjtős funkciói
Adatgyűjtős készletellenőrzés

Minden adatgyűjtős funkció testre szabható, azonban az alap funkcionalitás is több, mint nagyvonalú.

A személyzet leghasznosabb segítőtársai a mobil adatgyűjtők. Általában javasolt a vezeték nélküli mobil adatgyűjtők használata, mert ezek on-line adatokkal tudnak dolgozni (mindig naprakészek az adatok, és a műveletek egyből megjelennek az adatbázisban), de lehetőség van az ún. batch üzemmódú adatgyűjtők használatára is.

Adatgyűjtős funkciók

Bevételezés

A beérkező áru átvétele vonalkódok alapján.

Értékesítés

Számla vagy szállítólevél tételei összeszedhetők a vonalkódos adatgyűjtővel. A bizonylat kinyomtatható közvetlenül az adatgyűjtővel.

Áruforgalmi műveletek

Vonalkódok alapján áruforgalmi bizonylatok készíthetők a mobil adatgyűjtővel. ( szállító, selejtezés, visszáru,stb.)

Készletellenőrzés

Rendelés előkészítésénél vagy szúrópróba szerű ellenőrzésnél jelent segítséget. A vonalkód leolvasásával megjelenik a nyilvántartás szerinti készlet, mely összehasonlítható a valóságossal.

Árellenőrzés

A polccímkék ellenőrzésére használható funkció. A termék vonalkódjának leolvasásával megjeleníti a termék aktuális árát. Amennyiben eltérés van a polccímkén szereplő ár és a termék aktuális ára között, nyomtatási listára tehető a termék, vagy akár mobil nyomtatóval a helyszínen is kinyomtatható és lecserélhető a címke.

Leltár

Meggyorsítja a leltár folyamatokat. Támogatja az egy vagy többkörös (ellenőrző) leltár rögzítését. Egyszerre többen is végezhetik a leltárt. A felvett leltártételek összehasonlításra kerülnek a háttérrendszerben a nyilvántartott készletadatokkal. A hagyományos “papíralapú” leltárfelvételhez képest nagyjából 50%-al rövidebb idő alatt, és sokkal nagyobb pontossággal végezhető el a leltár.

Hogyan vezetünk be vonalkódos kereskedelmi rendszert?

Egy jól működő rendszer több, mint hardver és szoftver elemek összesége. A rendszerbevezetés mikéntje alapvetően meghatározza, hogy a rendszer képes lesz-e kielégíteni az felhasználó elvárásait. Az 1996 óta tartó folyamatos tapasztalatszerzés során kidolgoztuk azon “menetrendet” és szolgáltatások körét, melyek segítenek abban, hogy a rendszer bevezetése zökkenőmentes és hatékony legyen az erőforrások optimális kihasználása mellett. Az EnterPrice rendszer bevezetése során az alábbi szolgáltatásokat végezzük el:

Konzultáció

Feltérképezzük és megértjük a megrendelő jelenlegi üzleti folyamatait, meghatározzuk, hogy mely pontokon szükséges egyedi fejlesztés illetve testre szabás annak érdekében, hogy a bevezetendő rendszer mindenben megfeleljen az elvárásoknak.

Projekt ütemterv

Megrendelővel közösen meghatározzuk a projekt végrehajtásának mérföldköveit. Így biztosítható, hogy a legkisebb kockázat mellett, az előirányzott költség keretből, a tervezett határidőre készül el a beruházás.

Fejlesztés

A megrendelő által elfogadott rendszerterv alapján a szükséges fejlesztések és testre szabások elvégzése.(amennyiben van ilyen)

Projektvezetés

A kivitelezési munkálatok koordinálása a megrendelő, és a kivitelezésben érintett projekttagok között.

Rendszer telepítés

A kidolgozott rendszer telepítése, konfigurálása és beüzemelése ügyfélkörnyezetben.

Oktatás

A felhasználók és a rendszergazdák részére a használathoz és a rendszer biztonságos üzemeltetéséhez szükséges ismeretanyag átadása. Az oktatás során minden munkatárs az önálló munkavégzéshez szükséges mértékű ismereteket szerez a rendszer használatához.

Tesztelés

A rendszer és a hardver eszközök ügyfélkörnyezetben történő tesztelése . A teszt eredményét tesztnaplóban rögzítjük. Az éles üzemre átadás előfeltétele minden esetben az ügyfél által elfogadott tesztnapló.

Helyszíni támogatás

Helyszíni éles üzemi felügyelet/jelenlét a rendszerindítást követő időszakra.

Éles üzemi támogatás

Az éles üzemre átadott rendszerhez support szolgáltatás keretében biztosított szolgáltatások: kiemelt hozzáférés a technikai forróvonal támogatáshoz (személyes, telefonos és e-mail), bejelentett hibára való garantált válaszidő, értesítés új szoftververziókról / javításokról e-mailben, igény szerinti továbbfejlesztési igények kivitelezése kedvezményes áron / magas prioritással, ügyfélszolgálati portál szolgáltatások, help desk áll rendelkezésre 1 hónapos időtartamban, amely kiterjeszthető az ezt követő időszakra.