Szolgáltatóipar – egészségügy

Információ bárhol, bármikor

A szolgáltatást végző vállalkozások hatékonyságát nagyban növeli az, ha a területen vagy a telephely bármely részén hozzáférhetnek a munkavégzéshez szükséges adatokhoz. Ugyanilyen fontos, hogy a munkájukkal kapcsolatos adminisztrációt is lehetőleg ott és akkor végezzék el, amikor és ahol a szükséges adatok keletkeznek. Ezzel elkerülhető a téves adatrögzítés, illetve a papíralapú munkavégzés. A szolgáltatások speciális ágazata az egészségügy, ahol a betegekkel és gyógykezelésekkel kapcsolatos információknak a gyógykezelés helyszínén kell rendelkezésre állnia.

A vállalkozások hatékonysága növelhető, ha a telephely bármely részén hozzáférhető a munkavégzéshez szükséges adat. Ugyanilyen fontos, hogy a munkájukkal kapcsolatos adminisztrációt is lehetőleg ott és akkor végezzék el, amikor és ahol a szükséges adatok keletkeznek. Ezzel elkerülhető a téves adatrögzítés, illetve a papíralapú munkavégzés – csökkennek az átfutási idők, szükségtelenné válik/csökken az utólagos adminisztráció.

A szolgáltatások speciális ágazata az egészségügy, ahol a betegekkel és gyógykezelésekkel kapcsolatos információknak a gyógykezelés helyszínén kell rendelkezésre állnia.

Betegazonosító karszalag

Hol javítják a hatékonyságot a mobil eszközök a szolgáltatóiparban?

 • Terepen dolgozó munkatársak hozzáférhetnek a műszaki dokumentációkhoz, tervrajzokhoz.
 • Rögzíteni tudják mobil adatgyűjtőn az anyagfelhasználást.
 • Helyszínen rögzíteni tudják az elvégzett munkát – adott esetben le is igazoltatják a megrendelővel.
 • Kamerával rendelkező mobil adatgyűjtő segítségével konzultálhatnak egy hibáról a központban dolgozó mérnökökkel.
 • Munkalapokat vagy számlákat nyomtathatnak ki a helyszínen mobil nyomtatóval (az utólagos számlaküldéshez képest javul a cash-flow).
 • Címkét nyomtathatnak ki a helyszínen mobil címkenyomtatóval (pl. tűzoltó készülékek felülvizsgálata, berendezések karbantartásának igazolása, stb.).
 • Vonalkódos adatgyűjtővel rögzíthetik a mérőállásokat (pl. közüzemi szolgáltatók).

Hol javítják a hatékonyságot a mobil eszközök az egészségügyben?

 • Betegadatok elérhetők mobil terminálon vagy táblagépen a beteg lakásán vagy a gyógyintézetben bárhol.
 • RFID vagy vonalkódos betegazonosítás kórházakban, klinikákon (a beteg egyértelmű azonosításával a megfelelő gyógykezelést kapja meg).
 • Mobil adatgyűjtő vagy táblagép segít az ápolószemélyzetnek az orvosi utasítások végrehajtásában (gyógyszerkiosztás, kezelések, stb.).
 • Vonalkódos vagy RFID vérkészítmény nyilvántartás.
 • WLAN alapú helymeghatározással folyamatosan monitorozható a műszerek és berendezések tartózkodási helye.
 • WLAN alapú helymeghatározással nyomon követhető a betegek és a személyzet mozgása.

Amennyiben kérdései lennének, vagy szeretne tanácsot kérni egy, az Ön iparágában felmerülő probléma megoldásához, keressen bennünket telefonon vagy írjon nekünk e-mailt! Auto-ID szakértő kollégáink segíteni fognak Önnek megtalálni a legjobb megoldást!

 

Mobil jegyértékesítés

Mobil jegyértékesítésre szükség lehet a szórakoztatóiparban, kulturális eseményeken, sportrendezvényeken vagy a tömegközlekedésben. A mobil jegyértékesítés lehetővé teszi, hogy egy mobil kézi adatgyűjtő segítségével jegyeket értékesítsen, nyomtasson és fizettessen bárhol tartózkodik éppen ...
Bővebben

RFID mosodai rendszer

Szállodai, kórházi vagy egyéb szennyes textil áruk kezelésére és nyilvántartására kézenfekvő megoldás az RFID alkalmazása. Higiéniai vagy akár járványügyi szempontból is kerülendő a szennyes textiláruval való emberi érintkezés, azonban az üzemeltető tulajdonában lévő textiláru nyilvántartása elengedhetetlen. Erre a feladatra a legjobb megoldás az RFID mosodai rendszer ...
Bővebben

inVentory – tárgyi eszköz leltár

InVentory - automatikus azonosításon alapuló (vonalkód, RFID) pontos tárgyi eszköz nyilvántartást és leltárt tesz lehetővé. Pontos nyilvántartás és tárgyieszköz menedzsment, mobil adatgyűjtővel támogatott, gyors, pontos leltár ...
Bővebben