RFID tanácsadás

RFID alkalmazásával sok ipari, termelési és logisztikai folyamat automatizálható.  Az RFID tanácsadás során olyan kompetenciákhoz fér hozzá szakértő által, melyek segítik az RFID rendszer sikeres bevezetését és integrációját.

Az RFID technológia alkalmazása új lehetőségeket nyit egy vállalat életében a folyamatok automatizálására és a hatékonyság növelésére. Az RFID rendszer kialakítása a támogatandó folyamatok pontos meghatározásával kezdődik, majd a környezet és az alkalmazható technológia kiválasztásával folytatódik.

Az RFID azonosítás során nyert adatok önmagukban nem, csak egy adatfeldolgozó rendszer (pl. ERP, WMS, stb.) felé az ún. middleware rétegeken keresztül eljuttatva hoznak valós üzleti hasznot a vállalatnak. Nagyon fontos ezért, hogy a jelenlegi vállalati  IT infrastruktúrába integrálható legyen az új RFID rendszer minden komponense.

Az RFID rendszer tervezése, a folyamatok leképezése, az azonosítási pontok meghatározása, a rendszerintegráció mind olyan szakértelmet kíván, mely nem minden esetben adott egy vállalat informatikai csapatában. Egy gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakember bevonása, az RFID tanácsadás hozzásegíti az Ön vállalatát a projektcélok eléréséhez.

RFID tanácsadás szakértőtől – a beruházás tervezése ezzel kezdődik

RFID szakértő bevonása a beruházás tervezésének szakaszában szükségessé válhat, legyen szó akár egy új vállalatirányítási rendszer bevezetéséről, új munkafolyamatok elindításáról vagy akár csak a jelenlegi termelési vagy logisztikai folyamatok optimalizálásáról. RFID tanácsadás szintjén sok sikeres projekt lebonyolításában részt vettünk, így szakértelmünkkel hozzájárulhatunk az Ön vállalatának sikeréhez is.

Hogyan dolgozunk az RFID tanácsadás projekteken?

Tekintettel arra, hogy nem csak a tervezésében, hanem a kivitelezésben és üzemeltetésben is van tapasztalatunk, egy jól bevált és gyakorlatban is bizonyított módszertan szerint segítjük a munkáját. Mit várhat az RFID tanácsadás keretében?

 1. Közösen meghatározzuk a beruházás céljait.
 2. Átvilágítjuk a támogatandó folyamatokat.
 3. Meghatározzuk az azonosítási pontokat.
 4. Megvizsgáljuk a munkakörnyezetet, telepítési pontok RF sajátosságait (azonosítjuk a lehetséges zavarforrásokat).
 5. Kiválasztjuk az alkalmazható RFID frekvenciá(ka)t.
 6. Meghatározzuk a szükséges hardver és szoftver elemeket.
 7. Megvizsgáljuk a rendszer integrálhatóságát.
 8. Opcionálisan megtervezzük az RFID rendszert és specifikáljuk a szükséges szoftvereket.

RFID tanácsadás – miért érdemes szakértőt bevonni a projektbe?

 • Szakértő segítséget nyújt már a beruházás tervezésétől kezdve.
 • Jelentős mértékben csökken a beruházás kockázata.
 • A megvalósuló beruházás valódi értéket teremt.
 • Jelentősen csökkennek a rendszer integrációs problémáiból adódó kockázatok.
 • Optimalizálja az RFID rendszer bevezetésének kezdeti és üzemeltetési költségeit.