RFID mosodai rendszer

Minden azonosító leolvasásra kerül

Szállodai, kórházi vagy egyéb szennyes textil áruk kezelésére és nyilvántartására kézenfekvő megoldás az RFID alkalmazása. Higiéniai vagy akár járványügyi szempontból is kerülendő a szennyes textiláruval való emberi érintkezés, azonban az üzemeltető tulajdonában lévő textiláru nyilvántartása elengedhetetlen. Erre a feladatra a legjobb megoldás az RFID mosodai rendszer.

Nagy tömegű textiláru kezelése RFID-val

A szennyes textiláru tisztítása történhet saját vagy külső szerződött fél szolgáltatásának igénybevételével, azonban mindkét esetben igényként merül fel, hogy pontosan szeretnénk tudni az átadott és átvett textiláru mennyiségét illetve a rendelkezésre álló készleteket. A vonalkóddal történő azonosítás megkövetelné, hogy egyenként olvassuk le az azonosító kódokat, RFID esetében erre azonban nincs szükség. Nagy tömegben, egy időben, az emberi kéz érintése nélkül leolvashatjuk az RFID azonosítókat.

Egyedi azonosítás és számlálás

A textilárun mindössze egy gomb méretű RFID azonosítót (tag) kell elhelyezni, mely ellenáll a magas hőfokon történő mosásnak, vasalásnak, vegytisztításnak és fertőtlenítésnek is. Minden azonosító tag-nek egyedi azonosítója van, mely összerendelhető a nyilvántartó rendszerben az adott textil áruval. Átadáskor és átvételkor a gyűjtőzsákban lévő textilárut egy “alagút olvasón” átcsúsztatva megszámolásra kerül a benne lévő textiláru mennyisége, illetve a fajtája is azonosítható.

Életciklus nyomonkövetés RFID-val

Munkaruházat, kórházi ruházat, ágynemű esetében fontos az adott textiláru életciklusának nyomonkövetése is. A pontos RFID nyilvántartás lehetővé teszi, hogy adott életciklusban a megadott darab selejtezésre kerüljön. Pontos belső szabályzatok rendelkeznek arról, hogy adott textilárukat meghatározott alkalommal lehet például fertőtleníteni, utána nem biztonságos a használata. Az RFID mosodai rendszer lehetővé teszi, hogy kiszűrjük ezeket az eseteket.

RFID gomb tag

RFID – működés nedves és száraz környezetben

A 13,56MHz frekvencián működő “mosodai tag-ek” lehetővé teszik a nedves textiláru azonosítását is. A gomb méretű tag tetszőleges helyen elhelyezhető a textilen, a ruha viselését vagy a rendeltetésszerű használatot a legkisebb mértékben sem zavarja.

RFID mosodai rendszer technikai adatai

Rádiófrekvenciás jellemzők

RFID működési frekvencia: 13.56 MHz
Támogatott RFID protokolok: TAGSYS C210, C220, C270 (NXP ICODE 1), C370 (NXP SLI) ISO 15693 AFI és csoportos block olvasási lehetőséggel, sok tag-es olvasás
Kommunikációs interfész: Ethernet, USB, RS232
RF kimenő teljesítmény: beállítható ( 5W max)
Hálózati táplálás: 24 VDC, 1.6A

RFID olvasó “alagút” fizikai paraméterei

Az alagút antenna belső mérete: 50x50x70cm
Tömege körülbelül: 18kg
A kapcsolódó RFID olvasó mérete: 235 x 166 x 36 mm
Tömege körülbelül: 1kg
Anyaga: Alacsony sűrűségű, szabadon habosított, fedett, kemény, fehér PVC lemez, kültéri, UV stabil. Nehezen éghető, önkioltó.

Kinek ajánljuk az RFID mosodai rendszert?

  • Egészségügyi intézményeknek ágynemű, műtősruha, kórházi személyzet ruházatának kezelésére
  • Munkaruházat nyilvántartására (a szennyes ruha gyűjtőkonténer bedobónyílásába helyezhető az alagút)
  • Ipari mosodai szolgáltatást végző vállalkozásoknak
  • Hotel és vendéglátóipari vállalkozásoknak textiláru kezelésre.

Amennyiben további információkra vagy tanácsra van szüksége az RFID mosodai rendszerrel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailen, vagy telefonon a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken. Munkatársaink segíteni fognak Önnek, hogy a cégére szabott RFID mosodai rendszert alakíthasson ki. Igény és megvalósíthatóság esetén megoldási javaslatot és ajánlatot adnak.