RFID alkalmazás fejlesztése

RFID leltár – 70-90%-al gyorsabb leltározás

Az RFID azonosításon alapuló rendszerek tervezése és implementációja sokkal nagyobb szakértelmet kíván, mint egy vonalkódos rendszer felállítása. Az RFID adatgyűjtők, olvasók alkalmazásával hatalmas lépést tehet a folyamatok hatékonyabbá tételében – amennyiben megfelelő partnert választ a tervezéshez és implementációhoz. Tapasztalt szakértő kollégáink segítséget nyújtanak Önnek a tervezés szakaszától kezdődően az üzemeltetésig.

Milyen RFID alkalmazásokat fejlesztünk?

Az RFID technológia alkalmazhatósága nagyon sok lehetőséget kínál, amennyiben

  • nagy tömegű adatot szeretnénk,
  • automatizáltan,
  • emberi beavatkozás nélkül,
  • fizikai kontaktus nélkül,
  • valós időben gyűjteni.

Az egyedi igények megvalósíthatósága alapos előzetes vizsgálatot igényel. Meg kell vizsgálni

  • a támogatni kívánt folyamat indokolja-e az RFID alkalmazását,
  • megvalósítható-e az adott területen,
  • integrálható-e az RFID a meglévő alkalmazásokban,
  • melyik RFID technológiával,
  • milyen RFID eszközökkel valósítható meg a beruházás célja?

Az RFID technológiával tipikusan jól támogatható folyamatok

A teljesség igénye nélkül néhány folyamat, mely jól támogatható RFID technológiával

RTI – visszatérő göngyölegek RFID kezelése

Nagy értékű göngyölegek követhetetlensége/nehézkes követése pillanatok alatt óriási veszteségeket képes okozni egy vállalatnak. A visszatérő göngyölegek akár a szállítójárműben azonosíthatóak és megszámolhatóak RFID segítségével, emberi beavatkozás nélkül.

RFID – mosodai alkalmazások, hulladékkezelés

Külső vagy belső mosodában tisztított textilárú kezelése, átadása, átvétele hosszadalmas és pontatlan kézi számolással és nyilvántartással. Szállodák, egészségügyi intézmények, nagyobb ipari termelőüzemek számára gyorsan megtérülő befektetés lehet az RFID alkalmazása. A hulladékgazdálkodás automatizált folyamatai, a környezetvédelmi normák teljesítése gazdaságossá teszik az RFID alkalmazását.

Könyvtári, irattári alkalmazások – RFID iratazonosítás

Iratok, könyvek RFID jelölésével önkiszolgáló kölcsönzési rendszerek és iratnyilvántartások építhetők.

RFID csomagkezelés

Az utasok poggyászainak RFID azonosításával automatizálhatók a poggyászkezelési és irányítási feladatok repülőtereken és a csomaglogisztikai szolgáltatóknál.

Termeléskövetés RFID alapokon

A gyártósoron elkészült termékek RFID jelölése automatikus termeléskövetést, készre jelentést tesz lehetővé. Ez mellett támogatja a minőségbiztosítás és készletkezelés folyamatait is.

RFID leltár

Akár készlet, akár tárgyi eszköz leltározásáról beszélünk, az RFID technológia segítségével a vonalkódos leltárhoz viszonyítva akár 70-90%-al rövidebb idő alatt elvégezhető a leltározás és a kiértékelés. Gyakori leltár esetén (például a divatáru kereskedelemben) az RFID beruházás megtérülése egy éven belüli.

Amennyiben RFID beruházás előtt áll vagy RFID alkalmazásának lehetőségét vizsgálja a saját vállalatánál, kérjük további egyeztetés érdekében lépjen velünk kapcsolatba e-mailen, vagy telefonon a kapcsolat menüben található elérhetőségeken. Mérnök kollégáink segítenek meghatározni a lehetséges fejlesztési irányokat és javaslatot tesznek a az optimális megoldásra.