Kereskedelem

A kereskedelemben a legelterjedtebb azonosítás a vonalkód, azonban az utóbbi időben az RFID is megkezdte a térhódítását. Főleg a ruházati és divatcikk kereskedelmi szektorban kezd teret nyerni az RFID alkalmazása, ahol az effektív és gyors leltárakra heti/havi szinten szükség van.

RFID leltár – napok helyett percek alatt

A kereskedelemben tapasztalható kiélezett verseny szinte elengedhetetlenné teszi az Auto ID megoldások alkalmazását. A GS1 szabványok világszerte elterjedtek, így általánossá vált a vonalkódok használata. Az általuk nyújtott lehetőség szinte kínálja magát, hogy az egész ellátási láncban, így a kereskedelemben is alkalmazzuk a vonalkódokat a folyamatok támogatására. Gyors és pontos készletkezelés, a nagyobb vevőelégedettség mind versenyelőnyt jelentenek, mely meghatározzák az egyes piaci szereplők pozícióját a versenyben.

Vonalkód vagy RFID?

Egyelőre elterjedtebb a vonalkód használata, mivel a gyártó cégek nem látják el az összes terméket RFID chippel. Azonban a rakatok és szállítmányok jelölésénél már gyakrabban találkozhatunk RFID megoldásokkal, így az RFID terjedése elsősorban a raktári szinten várható a kereskedelemben.

Az eladótérben főleg az intelligens próbafülkék alkalmazzák, illetve a ruházati és divatcikk kereskedelem fedezte fel az RFID-ban rejlő lehetőségeket. Az érintés nélküli azonosítás rendkívül gyors leltározást tesz lehetővé. Ebben a szektorban a gyakori (heti/havi) rendszerességű leltárak napok helyett néhány tíz perc időtartam alatt elvégezhetők, így éves szinten jelentős megtakarítást eredményeznek.

Gyors készlettöltés – javuló eredmények

Az Auto ID (vonalkód, RFID) megoldások a kereskedelemben az árutöltés, vevőkiszolgálás eredményeit javítják. Lerövidül az az időtartam, amennyi idő alatt az átvett áru az eladótérbe, a polcokra kerül. Mivel a vevő csak ott tudja megvásárolni a terméket, ez létfontosságú a siker szempontjából.

Kereskedelmi vonalkód és RFID alapú rendszerek, leltár, kasszarendszer.

SFA – mobil értékesítés

Az értékesítők munkavégzésének automatizálása mobil megoldásokkal a hatékonyság növelésének legfontosabb eleme. Az SFA a helyszíni értékesítést, a területi képviselők munkájának ...
Bővebben

Vonalkódos kereskedelmi rendszer

Vonalkód alapú komplett kereskedelmi rendszer, áruforgalom, raktárkészlet, pénzügyek kezelésével az árubeszerzéstől az értékesítésig. Vonalkódos adatgyűjtővel támogatott raktári és értékesítési folyamatok, ...
Bővebben

RFID áru nyomonkövetés – stock monitoring

Az RFID területolvasó technológia teljesen új lehetőséget biztosít a kereskedelemben a készletek és vásárlói szokások megfigyelésére és elemzésére. A Nordic ...
Bővebben