Összes termék: 6 db

Kártyanyomtató

+ Tudjon meg többet a kártyanyomtatóról!

Műanyag belépőkártyák, klubtagsági kártyák, vásárlói kártyák nyomtatásához szükséges Datacard és Zebra kártyanyomtató. Egy és kétoldalas színes fotó minőségű, vagy egyszínű kártyák nyomtatására alkalmasak, egyes modellekkel kódolhatunk smart-kártyát vagy mágneskártyát is.

Egyoldalas és duplex kártyanyomtató – mit jelent, melyiket válasszam?

Az egyoldalas kártyanyomtatóval is lehetséges két oldalon nyomtatni a kártyát, azonban ehhez kézzel kell megfordítani és visszahelyezni a kártyát a nyomtatóba. Kétoldalas kártyanyomtatónak azokat a készülékeket nevezzük, ahol egy duplex egység a kártyanyomtató belsejében elvégzi a kártya megfordítását. Nagyobb mennyiségű kártya nyomtatásánál ez vitathatatlanul növeli a hatékonyságot, tehát válasszunk duplex kártyanyomtatót. Napi pár vásárlói kártya nyomtatásához elegendő az egyoldalas kártyanyomtató.

Mit jelent az edge-to-edge kártyanyomtatás?

Az edge-to-edge (széltől szélig) kártyanyomtatás elnevezés valójában kissé megtévesztő. Ezek a kártyanyomtatók nem képesek lefedni a kártya egész felületét, körben a nyomat körül egy alig észrevehető nyomatlan sáv marad (például hajszálvékony fehér sáv). Ez a transzfer nyomtatás (direct-to-card) miatt van így, a festékszalag paneljának mérete pontosan megegyezik a kártya méretével.

A legtöbb kártyanyomtató ezzel a technológiával nyomtat. A fehér hajszálvékony sávot úgy tudjuk elkerülni, hogy eleve nem tervezünk olyan kártyát, amelyen erős háttérszín van, ahol kontrasztosan jelentkezik a sáv.

Valódi teljesen nyomott kártyafelületet a re-transzfer kártyanyomtatóval tudunk nyomtatni, ahol a nyomtatás nem közvetlenül a kártya felületére történik. A re-transzfer kártyanyomtatók ez mellett sokkal élénkebb színeket tudnak nyomtatni, azonban magasabb árkategóriát képviselnek. A Datacard és a Zebra kínálatában mindkét technológiát használó kártyanyomtató megtalálható.