Címkenyomtatás

+ Tudjon meg többet a címkenyomtatásról!

A címkézési feladatok ellátása első hallásra nem tűnik túl bonyolultnak, azonban csak sok összetevő együttes megfelelése esetén lehet a legjobb minőségben, mégis gazdaságosan elvégezni. Az egyes elemek kiválasztásánál törekedni kell annak az optimumnak meghatározására, mellyel gyorsan, standardoknak és a megrendelői elvárásoknak megfelelő minőségben, legalacsonyabb költség mellett tudunk vonalkódos vagy egyéb címkét nyomtatni.

Az alacsony költség csökkenti a termelési költséget, ezzel növeli a versenyképességet, ez magától értetődik. A standardoknak és a megrendelői elvárásoknak nem megfelelő címke nyomtatásával viszont azt kockáztatjuk, hogy akár egy egész rakomány árut nem vesz át a megrendelő néhány hibás, filléres címke miatt. Van tehát tétje a helyes döntésnek!

Mit jelent a direkt-termál és termál-transzfer címkenyomtatás?

A direkt-termál nyomtatás során nem alkalmaz a nyomtató festékanyagot a nyomtatáshoz, maga a címke van vegyileg kezelve oly módon, hogy hő hatására elszíneződik. Így jön létre a nyomat a címkén. (mint a régi fax készülékek esetében). Rövid élettartamú címkék nyomtatására alkalmas (2-3 hónapig garantálható a nyomat minősége), a vonalkódnyomtatót jobban igénybe veszi, gyorsabban kopik a nyomtatófej. Elsősorban élelmiszer, zöldség-gyümölcs, rövid szavatosságú termékek csomagolásánál alkalmazzák. Gyengébb minőségű vonalkódok nyomtathatók.

A termál-transzfer nyomtatás szintén hőhatáson alapul, azonban a hő hatására egy festékszalagról kerül át a nyomat a címkére. Kiváló minőségű nyomat, hosszú élettartamú címkék (akár 10-20 év) nyomtathatók. A címke alapanyaga lehet papír, műanyag, kompozit vagy akár fém is.

Mitől függ a vonalkódos címke minősége?

Jó minőségű és standardoknak megfelelő minőségű címke nyomtatásához

  • megbízható és a feladatra kiválasztott, valamint rendszeresen karbantartott vonalkódnyomtató,
  • jól megválasztott címke,
  • címke anyagához illeszkedő festékszalag,
  • ha nem direkt alkalmazásból történik a címkenyomtatás, akkor címketervező szoftver
  • és a címkenyomtató – címkéhez és festékszalaghoz illeszkedő – szakszerű beállítása szükséges.

Zebra, Citizen, Intermec – megbízható címkenyomtató

A Vonalkód Centrum Kft. a legnagyobb címkenyomtató gyártóinak kiemelt partnere. A megfelelő vonalkódnyomtató, címke, festékszalag kiválasztásában és a címkenyomtató szakszerű beállításában, karbantartásában szakembereink fognak Önnek segítséget nyújtani.

Kis teljesítményű címkenyomtatóról itt olvashat többet!

Közepes teljesítményű címkenyomtatóról itt olvashat többet!

Ipari címkenyomtatóról itt olvashat többet!

Mobil nyomtató és címkenyomtatóról itt olvashat többet!