Összes termék: 11 db

Blokknyomtató

+ Tudjon meg többet a blokknyomtatóról!

Blokknyomtató, vagy POS nyomtató olyan nagy sebességű thermo nyomtató, mely tekercses kivitelű hőpapírra képes blokkot, kupont, receptet vagy egyéb bizonylatot nyomtatni. A viszonylag kevés mechanikai alkatrész miatt hosszú élettartamúak, egyszerűen és olcsón üzemeltethetők. Rendkívül ritka a meghibásodás. A korábbi mátrix blokknyomtatókkal ellentétben alig igényelnek karbantartást.

Blokknyomtató – eladóhelyi (POS) nyomtatás

Leggyakrabban a kasszák mellé telepítve találkozhatunk blokknyomtatóval, ahol a nyugta, vagy eladási összesítő nyomtatására használják. Fontos megjegyezni, hogy szabványos adóügyi bizonylat (nyugta) nyomtatása csak a jogszabálynak megfelelő, engedélyezett berendezéssel állítható elő.

A blokknyomtató a kiskereskedelemben használható eladásösztönző kuponok nyomtatására is. Általában 1D és 2D (például QR) vonalkódok is nyomtathatók blokknyomtatóval.

Blokknyomtató a vendéglátásban

A vendéglátásban a blokknyomtató alkalmazható a pincérblokk vagy konyhai blokk nyomtatására is. Konyhai alkalmazás esetén előnyös olyan típust választani, mely falra is szerelhető, így elkerülhetjük a blokknyomtató szennyeződést, valamint értékes helyet szabadítunk fel.

Blokknyomtató bizonylat nyomtatásra

Raktárakban és ipari üzemekben a blokknyomtató kiválóan alkalmazható az egyes bizonylatok kinyomtatására. Olyan esetekben lehet jó megoldás, ahol nem szükséges nagy formátumú (A/4, A/5) bizonylatokat nyomtatni. Mérleggel összekötve alkalmazható mérlegjegyek, bárcák nyomtatására. Ilyen esetekben a blokknyomtató nagyságrenddel gyorsabb és olcsóbb alternatívát kínál a hagyományos nyomtatóknál.

Menetjegy, belépőjegy nyomtatás

Speciálisan jegynyomtatásra tervezett nyomtatók is léteznek, azonban ahol elegendő egy egyszerű bizonylat nyomtatása, bátran választhatjuk a blokknyomtatót. Ilyen alkalmazások lehetnek:

  • tömegközlekedési menetjegyek,
  • múzeumi, szórakozó helyeken belépőjegyek nyomtatása,
  • turisztikai látványosságok belépőjegyei.