Egyedi alkalmazás fejlesztés

A sikeres implementáció kulcsa a folyamatok megértése

A forgalmazott hardver eszközök integrációja és egyedi alkalmazások fejlesztése magas szintű szakértelmet és annál is több tapasztalatot igényel. 1998-óta mélységeiben megismertük a forgalmazott hardver eszközök működését, elsajátítottuk a rendszerbe integrálásuk minden csínját-bínját.

A felhalmozódott tapasztalat és a szakértelmünk a garanciája annak, hogy a beruházás:

 • céljai maradéktalanul megvalósulnak,
 • határidőben elkészül,
 • a legoptimálisabb költségkeret mellett,
 • a kockázatok minimalizálásával,
 • a meglévő informatikai környezet szerves részeként integrálódik.

Mobil adatgyűjtő, RFID olvasó, vonalkódnyomtató – a jól működő rendszer lelke a szoftver

A hardver eszközök kiválasztása és megvásárlása valójában a rendszer kiépítésének csak az első lépcsője.A hardver lehetőségeit csak jól működő szoftver tudja kiaknázni.

Az üzleti vagy termelési folyamatok hatékony kiszolgálását csak akkor várhatjuk egy Auto-ID (vonalkód, RFID) rendszertől, ha a használni kívánt eszközök beleilleszkednek a jelenleg használt infrastruktúrába és egy rendszerként képesek együttműködni azok más elemeivel.

A rendszer “lelkét” az azt működtető szoftverek adják. Minden cég némileg eltér a piacon működő más versenytársaitól, így nem léteznek teljesen egyforma üzleti vagy termelési folyamatok sem. Az egyedi igények kiszolgálása csak egyedi megoldásokkal lehetséges. Bár a rendszer építőkövei, a hardverek hasonlóak lesznek az egyes versenytársaknál, versenyelőnyt a professzionálisan implementált szoftver tud nyújtani.

Minden cégvezető első számú feladata, hogy versenyelőnyt biztosítson a piacon működő más cégekkel szemben, ezért hatékonyság/kapacitások növelése, a minőség emelése elvárás minden beruházás során.

Az elvárás jogos!

Hogyan fejlesztünk egyedi alkalmazásokat?

A feladat összetettségétől függően mind mélyebb szakértelmet, eszköz ismeretet és tapasztalatot igényel egy egyedi alkalmazás megtervezése, implementálása és supportja.

Ez gyakran túlmutat azokon a lehetőségeken, amelyek egy vállalat saját szervezeti keretein belül rendelkezésre áll. Egy megbízható, kellő tapasztalattal rendelkező fejlesztő partner igénybe vételével csökkenthetőek a kockázatok, valamint (bár ez néha első ránézésre nem nyilvánvaló) az implementálás és üzemeltetés költségei is.

Az egyedi alkalmazások fejlesztését az alábbi lépéseken keresztül végezzük el:

 1. Konzultáció(k) során megismerjük az üzleti vagy termelési folyamatokat, átvilágítjuk és megismerjük a feladatot és ügyfél specifikus problémákat.
 2. Megtervezzük a leghatékonyabb szoftvert a feladat megoldására.
 3. Elkészítjük a rendszer specifikációját, elfogadtatjuk.
 4. Elkészítjük a projekt kivitelezésének “forgatókönyvét”, meghatározzuk a kivitelezői és megrendelői feladatokat, azok határidejét.
 5. Implementálás, szoftverek fejlesztése, fejlesztői tesztek végrehajtása, tesztadatok előállítása.
 6. Felhasználói oktatások, az elkészült “nyers rendszer” telepítése ügyfélkörnyezetben, felhasználói tesztek.
 7. A tesztek eredménye alapján elvégezzük a rendszer “finomhangolását”.
 8. Éles üzem. A megvalósult rendszer átadása éles üzemi használatra.
 9. Support.

Milyen vonalkódos és RFID rendszereket fejlesztünk?

1998-óta több, mint 100 egyedi alkalmazást fejlesztettünk, melyeket azóta is megelégedéssel használnak. Ezen alkalmazások köre az egyszerű mobil adatgyűjtő alkalmazásoktól a címkenyomtató applikációkon át a komplex termeléskövetési alkalmazásokig terjed.

Azonban csak olyan alkalmazások fejlesztését vállaljuk, mely

 • szakmailag megalapozott és vállalható,
 • reális elvárások mentén fogalmazódik meg,
 • szabványos megoldásokra épül,
 • általunk jól ismert hardver komponensekre épül,
 • megfelelő kompetenciákkal rendelkezünk a megvalósításhoz,
 • “egy nyelvet tudunk beszélni” a megrendelővel.

Vonalkód Centrum Kft. – vonalkódos és RFID alkalmazások fejlesztése egyedi elvárásoknak megfelelően.

Címkenyomtató alkalmazás fejlesztése

Mobil és fixen telepített címkenyomtató alkalmazások fejlesztése egyedi igények alapján. Mobil címkenyomtató alkalmazások, mérleggel, kioszk terminállal összekötött címkenyomtató alkalmazások lehetővé ...
Bővebben

Egyedi alkalmazások mobil eszközökre

A mobil eszközökben rejlő lehetőségek kiaknázása csak a megfelelő szoftverek használatával lehetséges. Kész vagy testre szabható megoldásaink mellett rendelkezünk a ...
Bővebben

RFID alkalmazás fejlesztése

Az RFID azonosításon alapuló rendszerek tervezése és implementációja sokkal nagyobb szakértelmet kíván, mint egy vonalkódos rendszer felállítása. Az RFID adatgyűjtők, ...
Bővebben

Rendszerintegráció

Az új alkalmazások hardver és szoftver komponenseinek a meglévő vállalati infrastruktúrával együttműködő, komplex rendszerként kell együttműködnie. Ennek maradéktalan megvalósulása a ...
Bővebben